1. Designa och rita deldiagrammet för dess plåtdelar, som används för att uttrycka strukturen av dess plåtdelar i form av ritningar.
2. Rita ett utvikningsdiagram, vilket innebär att vika upp en komplex strukturell del till en platt bit.
3. Skärning
Det finns många sätt att skära material, främst följande:
a. Saxklippning
Använd en sax för att klippa ut måtten på den ovikta bilden. Om det finns stansning eller hörnskärning, överför sedan stansmaskinen för att kombinera med formstansning och hörnskärning till formen.
b. Stansskärning
Med hjälp av en stanspress stansas den platta strukturen av de ovikta delarna till form i ett eller flera steg på plåten. Dess fördelar är korta arbetstider, hög effektivitet och kan minska bearbetningskostnaderna, som ofta används i batchproduktion.
c. NC CNC skärning
Vid NC-skärning är det första steget att skriva ett CNC-bearbetningsprogram. Det är att använda programmeringsmjukvara för att skriva det ovikta diagrammet till ett program som kan kännas igen av NC-bearbetningsmaskiner. Låt den följa dessa program steg för steg på en järnplatta och stansa ut den strukturella formen på dess platta stycke.
d. Laserskärning
Med hjälp av laserskärningsmetoden, skär den strukturella formen av en järnplatta eller ett rör.
4 Flänsande gängning
Vändning, även känd som borrning, är processen att dra ett lite större hål från ett mindre bashål och sedan knacka det på borrhålet. Detta kan öka dess styrka och undvika att tänderna glider. Används vanligtvis för plåtbearbetning med relativt tunn plåttjocklek. När plåttjockleken är stor, såsom 2,0, 2,5 och över.
5. Bearbetning av stansmaskin
De allmänna metoderna för bearbetning av stansmaskiner inkluderar stansning och skärning av hörn, stansning och skärande material, stansning av konvexa skal, stansning och rivning och hålritning för att uppnå bearbetningsmålen. Dess bearbetning kräver motsvarande formar för att slutföra operationen. Det finns konvexa skrovformar för stansning av konvexa skrov och rivformande formar för stansning och rivning.
6. Pressnitning
De vanligastenitmetoderna inkluderarnitbultar,nitmuttrar,nitskruvar etc. Nitningsprocessen slutförs vanligtvis med en stansmaskin eller hydraulisknitmaskin för attnita dem på plåtdelarna.
7. Böjning
Böjning är processen att vika en platt 2D-del till en 3D-del. Dess bearbetning kräver en bockningsmaskin och motsvarande bockningsformar för att slutföra operationen. Den har också en viss böjordning, och dess princip är att vika först förnästa snitt som inte stör, och sedan vika senare för de som kommer att störa.
8. Svetsning
Svetsning är processen att svetsa ihop flera delar för att uppnå syftet med bearbetningen, eller svetsa kanterna på enskilda delar för att öka deras styrka. Bearbetningsmetoderna inkluderar vanligtvis CO2-gasskyddad svetsning, argonbågsvetsning, punktsvetsning, robotsvetsning etc. Valet av dessa svetsmetoder bestäms utifrån faktiska krav och material.
9. Ytbehandling
Ytbehandling innefattar i allmänhet fosfateringsfilm, galvanisering av färgglad zink, kromat, bakfärg, pulverlackering, oxidation, etc. Fosfatbeläggning används vanligtvis för kyla-valsade och elektrolytiska plattor, och dess huvudsakliga funktion är att belägga en skyddande film på ytan av delarna för att förhindra oxidation; Dessutom kan den förbättra vidhäftningen av sin bakfärg.
10. Montering
Så-kallad montering är att sätta ihop flera delar eller komponenter på ett visst sätt, vilket gör dem till ett komplett material. En sak att vara uppmärksam på är skyddet av delarna och att inte repa eller skada dem. Montering är det sista steget i färdigställandet av ett material. Om materialet är repat och inte kan användas måste det omarbetas, vilket kommer att slösa mycket bearbetningstid och öka kostnaderna för materialet. Därför bör särskild uppmärksamhet ägnas åt skyddet av materialet.