fin
tekninen prosessi
tekninen prosessi
tekninen prosessi
Metallilevyprosessin prosessiing

1. Suunnittele ja piirrä sen peltiosien osakaavio, jolla ilmaistaan ​​sen peltiosien rakennetta piirustusten muodossa.

 

2. Piirrä avauskaavio, joka tarkoittaa monimutkaisen rakenneosan avaamista tasaiseksi kappaleeksi.

 

3. Leikkaus

 

Materiaalien leikkaamiseen on monia tapoja, pääasiassa seuraavat:

 

a. Saksileikkaus

 

Leikkaa auki avatun kuvan mitat saksilla. Jos käytössä on lävistys tai kulmaleikkaus, siirrä lävistyskone yhdistämään muottirei'itys ja kulmaleikkaus muodostamaan.

 

b. Lävistysleikkaus

 

Rei'itettyjen osien litteä rakenne stanssataan rei'ityspuristimella muotoon yhdessä tai useammassa vaiheessa levylle. Sen etuja ovat lyhyet työajat, korkea hyötysuhde ja se voi vähentää prosessointikustannuksia, joita käytetään usein erätuotannossa.

 

c. NC CNC-leikkaus

 

NC-leikkauksessa ensimmäinen askel on kirjoittaa CNC-työstöohjelma. Se on ohjelmointiohjelmiston avulla kirjoitettava auki oleva kaavio ohjelmaksi, jonka NC-työstökoneet voivat tunnistaa. Anna sen seuratanäitä ohjelmia askel askeleelta rautalevyllä ja leikkaa sen litteän kappaleen rakennemuoto.

 

d. Laserleikkaus

 

Leikkaa rautalevyn tai -putken rakennemuoto laserleikkausmenetelmällä.

 

4 Laippakierre

 

Kääntäminen, joka tunnetaan myösnimellä poraus, on prosessi, jossa vedetään hieman suurempi reikä pienemmästä pohjareiästä janapautetaan se sitten porausreikään. Tämä voi lisätä sen lujuutta ja välttää hampaiden liukastumista. Yleensä käytetään ohutlevypaksuuden ohutlevyn käsittelyyn. Kun levyn paksuus on suuri, kuten 2,0, 2,5 ja enemmän.

 

5. Lävistyskoneen käsittely

 

Yleisiin lävistyskoneen prosessointimenetelmiin kuuluvat kulmien lävistys ja leikkaaminen, materiaalien lävistys ja leikkaus, kuperoiden kuorien lävistys, lävistys ja repäisy sekä rei'itys prosessointitavoitteiden saavuttamiseksi. Sen käsittely vaatii vastaavia muotteja toimenpiteen suorittamiseksi loppuun. On olemassa kuperia runkomuotteja kuperoiden runkojen lävistykseen ja repeytymismuotteja lävistykseen ja repimiseen.

 

6. Puristaniittaus

 

Yleisesti käytettyjäniittausmenetelmiä ovat pultit,niittausmutterit,niittausruuvit jne. Niittausprosessi suoritetaan yleensä lävistimellä tai hydraulisellaniittauskoneellaniittaamallane metalliosiin.

 

7. Taivutus

 

Taivutus on prosessi, jossa 2D litteä kappale taitetaan 3D-osaan. Sen käsittely vaatii taivutuskoneen ja vastaavat taivutusmuotit toimenpiteen suorittamiseksi. Sillä on myös tietty taivutusjärjestys, ja sen periaate on taittaa ensin seuraavaa leikkausta varten, joka ei häiritse, ja sitten taittaa myöhemmin häiritsevien leikkausten kohdalla.

 

8. Hitsaus

 

Hitsaus on prosessi, jossa useita osia hitsataan yhteen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi tai yksittäisten osien reunojen hitsaamistaniiden lujuuden lisäämiseksi. Käsittelymenetelmiä ovat yleensä suojakaasuhitsaus, argonkaarihitsaus, pistehitsaus, robottihitsaus jne. Näiden hitsausmenetelmien valinta määräytyy todellisten vaatimusten ja materiaalien perusteella.

 

9. Pintakäsittely

 

Pintakäsittelyyn kuuluu yleensä fosfatointikalvo, värillisen sinkin, kromaatin, leivinmaalin, jauhemaalauksen, hapetuksen jne. pinnoitus. Fosfaattipinnoitetta käytetään yleensä kylmässä-valssatut ja elektrolyyttiset levyt, ja sen päätehtävänä on päällystää suojakalvo osien pinnalle hapettumisen estämiseksi; Lisäksi se voi parantaa leivontamaalin tarttuvuutta.

 

10. Kokoonpano

 

Niin-kokoonpanoksi kutsutaan useiden osien tai komponenttien kokoamista yhteen tietyllä tavalla, jolloinniistä tulee täydellinen materiaali. Yksi asia, johon on kiinnitettävä huomiota, on osien suojaus, jottaniitä ei saanaarmuttaa tai vahingoittaa. Kokoaminen on viimeinen vaihe materiaalin viimeistelyssä. Jos materiaalinaarmuuntuu eikä sitä voi käyttää, se on työstettävä uudelleen, mikä vie paljon käsittelyaikaa ja lisää materiaalin kustannuksia. Siksi materiaalin suojaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.