De beste producten
Laatstenieuws
Lasspecificaties voor plaatwerkdelen tijdens lasbewerkingen
Plaatbewerking is over het algemeen een veelomvattend koudbewerkingsproces voor metalen platen met een dikte van minder dan 6 millimeter, waaronder processen zoals snijden, ponsen, snijden, lamineren, vouwen, lassen, klinken, splitsen en vormen. Onder hen is lassen een zeer belangrijke schakel. Er zijn een aantal zaken waar aandacht aan moet worden besteed bij het lassen van metaal tijdens de plaatbewerking, inclusief vóór het lassen, tijdens het lasproces en lasnormen. Vandaag zal de fabrikant van plaatbewerking u dit uitleggen.
1. Vereisten voor het lassen van plaatwerkonderdelen:
1. Alle grondstoffen voor plaatwerk mogenniet lager zijn dan de tekenvereisten, anders kunnen zeniet worden gesneden en geproduceerd.
2. De oppervlaktevlakheid van het gelaste profielstaal magniet groter zijn dan 0,2%en de totale kromming magniet groter zijn dan 0,3% van de totale lengte.
Voordat plaatwerkdelen worden gelast, moeten alle vervormde delen vóór het lassen worden rechtgetrokken en waterpas worden gemaakt.
4. Voordat het lassen begint, is hetnoodzakelijk geschikte lasdraden te selecteren. Afhankelijk van verschillende parameters, zoals onderdeelgrootte, materiaaldikte en lasvereisten, kiest u lasdraden met verschillende diktes.
2. Vereisten tijdens het lasproces van plaatwerkonderdelen
1. Het lasproces moet strikt worden uitgevoerd in overeenstemming met de tekeningen, technische vereisten en procesvereisten.
2. Bij het lassen is hetnodig om de groef te bewerken op de plaats waar de groef moet worden bewerkt. Als het werkstuk geen groef of lasprofiel heeft, moet de groef worden bewerkt met een polijstmachine of een mechanische verwerkingsmethode, afhankelijk van de situatie.
3. Tijdens het lassen is hetnoodzakelijk om ervoor te zorgen dat de externe afmetingen en positietoleranties van het werkstuk voldoen aan de eisen van de tekening. Tenzij anders gespecificeerd, moeten de positionele toleranties vanniet-bewerkte oppervlakken worden uitgevoerd volgens IT15-niveau.
Als tijdens het lassen materiaalvervangingnodig is, is schriftelijke toestemming van de technische afdeling vereist en moet de dikte van het plaatmetaal ook voldoen aan de eisen van de tekening. Anders kan materiaalvervangingniet worden uitgevoerd.
5. De grootte van de lasnaad tijdens het lassen moet strikt in overeenstemming zijn met de vereisten van de tekening. Als de tekeningniet duidelijk de lengte van het intermitterende lassen vereist, moet het lassen worden uitgevoerd met intervallen van 8 tot 10 millimeter om de 50 millimeter, en moet de afstand tussen elk laspunt uniform en consistent zijn.
6. Doorlopende lasnaden moeten recht en glad zijn, zonder duidelijke oneffenheden, en er mogen geen laspenetratie, lasafwijking, laslitteken, porositeit, ondersnijding of andere verschijnselen optreden. De lashoek van de lasnaad moet gebaseerd zijn op de tekeningvereisten, en als er geen vereisten zijn, moet de lashoek de kleine dikte van aangrenzende delen zijn.
Nadat het lassen is voltooid, moet elke lasnaad worden gepolijst om zowel lasslakken als bramen eromheen te verwijderen.
8. Sommige onderdelen zijnniet geschikt om te lassen, zoals onderdelen die op de tekening moeten worden gebogen. Lassen isniet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de technische dienst.
Tijdens het lasproces van plaatwerkdelen kunnen de te slaan delen met een kleine handhamer voorzichtig worden gehamerd totdat de maat aan de eisen voldoet. Gebruik geen hamer om krachtig op het plaatmetalen oppervlak te slaan, anders zal dit schade en sloop van het werkstuk veroorzaken.
3. Vereisten ennormen voor denabehandeling van plaatwerkonderdelen
1. Het is vereist dat de lasnaad van de plaatmetalen onderdelen glad is en de vorm van een visschubben vertoont, en dat er geen uitsteeksels of oneffenheden mogen zijn.
2. Het isnoodzakelijk om ervoor te zorgen dat de randen van het werkstuk gelijk liggen en dat het oppervlak waterpas is. Gebruikna het lassen zanddoek om het opnieuw te polijsten om lasslakken, laspunten en bramen met scherpe randen en hoeken te verwijderen en de lasnaad vlak en glad te houden.
3. Op het vlak van het doosvormige werkstuk mag de hoogte van de lasnaadniet hoger zijn dan de vlakhoogte. Na het aanbrengen van kit dient in principe de lasnaad volledig bedekt te zijn.
4. Voor omgevallen delen en vlakke oppervlakken diena het lassenniet hoeven te worden verwerkt, moet tijdens het lassen strikte bescherming worden genomen om boogschade of lasslakschade te voorkomen, en polijsten magniet terloops worden uitgevoerd op de vooronderstelling van uniforme lasnaden.
5. Voor metalen onderdelen diena het lassen moeten worden verwerkt, zoals blauw maken en galvaniseren, moet de zandstraalbehandeling gelijkmatig worden uitgevoerdnadat het lassen aan de eisen voldoet. Tijdens het omzetproces moet strikte bescherming worden genomen om krassen en stoten te voorkomen, en er mag geen verdere polijstbehandeling worden uitgevoerd.